Kontantkort med snabb 4G surf

När det gäller kontantkort kan du välja mellan antingen 3G eller 4G surf. 3G är det långsammare alternativet och är därför ofta billigare än 4G. Så tänkt dig för innan du köper kontantkort eller modem till din dator.

Mycket snabbare

4G har en teoretisk hastighet på mellan 80-100 Mbit/s. Det beror helt på avstånd till närmaste 4G mast. Teoretiskt är ett sätt för operatörer och andra bolag att mäta hastighet i optimal miljö. Den faktiska hastigheten, som du kan räkna med, är oftast mellan 20-40 Mbit/s om det är bra förhållanden. Här kan du räkna med en faktiskt hastighet på

Den teoretiska hastigheten på 3G är till skillnad från 4G på 16 Mbit/s. Alltså en väldigt stor skillnad på ungefär hälften. Det säger sig självt att med 4G får du en väldigt mycket bättre upplevelse när du surfar och använder din telefon eller dator. Inte lika mycket "bufferibuff" eller problem med dålig uppkoppling.

Täckning när det gäller 4G

Idag är 4G nätet väldigt bra utbyggt och man har till och med börjat med 5G. Därför är täckningen inte något du behöver bry dig om så mycket men det är alltid bra att kolla täckningskartor för att vara säker.

Som vanligt så är det tyvärr glesbygden som kan ha problem med täckning av 4G. Operatörerna har inte alltid en ekonomisk vinning att bygga ut sitt nät där det är glesbefolkat. Bor du i en stad har du garanterat tillgång till 4G, även om det ibland kan finnas "dead spots" beroende på om det finns höga berg eller dalar. Utbyggnaden av 4G är ändå relativt bra och det är faktiskt en stor del av norra Sverige som har tillgång till 4G idag.

Idag täcker 4G nätet 99% av Sveriges befolkning enligt Telia, men bara 88% av landets yta. Alltså kan du få en lägre hastighet om du ger dig ut i skogen där det vanligtvis inte bor någon.

Som alltid så kommer du givetvis få den bästa hastigheten som finns tillgänglig, om du inte har 4G täckning. Ditt internet kommer alltså inte att bara sluta fungera när 4G täckningen försvinner. Finns det 3G täckning får du det istället. Finns det inte ens 3G täckning får du istället GPRS hastighet.

Pris för 4G

Priset på 4G kontra 3G brukar inte skilja sig när det gäller månadskostnad men kan fortfarande förekomma i vissa fall. Däremot är ofta trådlösa modem med 4G kompatibilitet dyrare än de som bara klarar 3G. Men vi tycker det helt klart är värt dem extra kronorna det kostar för att få 4G på ditt trådlösa modem. Det säkrar upp dig både för framtiden och du kommer inte behöva byta modem framvöer om du väljer att uppgradera ditt kontantkort till 4G.

Bästa valet

Vi har hittat det snabbaste och billigaste kontantkortet genom att jämföra kontantkorten bland de största operatörerna. Nedan ser du vilket kontantkort som passar dig bäst om du vill surfa i en hastighet på 100.00 Mbit/s med 4G. Du får då hela 12Gb att surfa för.

1

Halebop


  • Surfa i en hastighet på 100.00 Mbit/s
  • Du får hela 12GB att surfa för
  • Självklart 4G
  • Endast 369kr