Vi har jämfört alla detaljer och kommit fram till bästa kontantkortet

Givetvis är det svårt att komma fram till det bästa kontantkortet på marknaden. Alla har ju olika preferenser på vad som passar. Någon kanske inte ringer så mycket men surfar väldigt mycket. En annan kanske är tvärt emot och surfar ingenting alls. Vi har försökt att ta fram ett kontantkort som är bäst för de flesta människor. T.ex. ska det vara en låg kostnad men man ska fortfarande kunna surfa snabbt med en bra täckning!

Hur går jämförelsen till

Vi har jämfört kontantkort bland operatörerna Halebop, Tre, Comviq, Telenor och Telia. Priset på kontantkort har varit den största enskilda parametern som vi sorterat efter och därefter tittat på om någon operatör har avsevärt bättre villkor. Det skulle t.ex. kunna vara att täckningen är usel, eller att hastigheten i surfen inte är alls hög. Även om kontantkortet är väldigt mycket billigare än alla andra operatörer har vi då valt att inte utse det kontantkortet till bästa kontantkortet. Det är helt enkelt för dåligt för att vi ska kunna rekommendera det!

Snabb surf

Surfhastigheten kan vi inte bortse från när vi tar fram det bästa kontnatkortet för dig. Idag används telefonen mer till surf än att till att ringa och kunder efterfrågar alltid snabb surf. Oavsett om du ska titta på youtube eller bara hänga på instagram så vill du att din upplevelse inte förstörs av laddningstid.

Alla operatörer har idag 4G i sina nät men det finns vissa kontantkort att köpa som bara går på 3G nätet. Även om alla operatörer använder 4G så kan det hända att man stryper hastigheten till ex 60mb/s medan vissa ligger på 80mb/s. Det är inte jättestor skillnad och du kommer inte märka något när du surfar från mobilen men om du t.ex. streamar en film eller laddar ner något stort till datorn, genom mobilen, så kommer ud märka skillnad.

Täckning och prioritet

Täckningen är jätteviktig när man ska komma fra mtill vilket kontantkort som är bäst. Om det bara fungerar bra i våra storstäder så anser vi inte att det är det bästa för dig. Det ska även fungera när du är i Sälen och åker skidor eller varför inte när du är ute och plockar svamp i skogen.

Operatörer använder sig idag och gemensamma nät och ägs ibland av andra operatörer. De operatörer som hyr in sig har oftast en sämre priritet och skulle det någon gång vara överbelastat så prioriteras den operatörens trafik och samtal ner. Vilket gör att det blir svårt att ringa. Halebop är en sådan operatör som kan prioriteras ner. Som tur är blir näten inte överbelastade särskilt ofta men om det väl händer så är det inte roligt. Det skulle kunna vara under ett visst event, tex en konset. När konseten är slut så tar alla upp sin telefon och kollar när spårvagnen eller bussen går.

Bästa valet för dig som vill ha fastpris

Det kontantkort som vi tycler är bäst på marknaden just nu är Comviq Fastpris Mini. Comviq har sitt egna nät som dem är prioriterade i. Täckningen är väldigt bra och samtidigt kan du surfa i 80mbit/s. Självklart i 4G hastighet. Du kommer inte kunna ringa hur mycket du vill men läs mer om just detta kontnatkortet på comviqs hemsida.

1

Fastpris Mini


  • Surfa i en hastighet på 80.00 Mbit/s
  • SMSa hur mycket du vill
  • Självklart 4G
  • Endast 95kr