Mobilabonnemang

Ett mobilabonnemang är ett bra alternativ till kontantkort nu för tiden


Mobilabonnemang

Den största fördelen med mobilabonnemang är att du ofta får en ny mobiltelefon med på köpet. Det gör att mobilabonnemangen är relativt dyra jämför med kontantkort. Skulle du däremot inte vilja ha en mobil utan bara starta ett abonnemang så kan du komma undan relativt billigt. Det skiljer faktiskt inte så mycket på kontantkort och mobilabonnemang som man kan tro

Uppsägningstid

En stor skillnad är att abonnemang ofta har en uppsägningstid. För det mesta 3 månader. Det innebär att om du säger upp ditt abonnemang idag så måste du fortsätta betala (och givetvis kan du använda det) i 3 månader framöver. Det säger sig självt om man tänker på ordet abonnemang, att man ingår en längre avtalstid. När det gäller kontantkort är det bara att sluta betala så sägs det upp direkt, inga jobbiga kostnader.

Bindningstid

Bindningstiden är ofta det man tänker på när man tänker på abonnemang. Det är inte så konstigt eftersom man för det mesta har 24 månaders bindningstid. Men en sak man inte får glömma är att bindningstid brukar bara gälla om man har fått en telefon till abonnemanget. Bindningstiden är alltså till för att du ska betala av din mobiltelefon och inte säga upp ditt abonnemang efter en månad och få en "gratis" mobiltelefon.
Tecknar man ett abonnemang utan telefon får man en väldigt mycket lägre månadskostnad och inte heller någon bindningstid. Det är då det blir värt att jämföra kontantkort med ett abonnemang.

Allt inkluderat

I stort sett alla abonnemang nu för tiden har obegränsat med samtal och sms. Det har inte alla kontantkort. Många tycker det är väldigt mycket skönare att slippa oroa sig för vad fakturan kommer landa på. Man vet vad den blir oavsett hur mycket du ringer eller smsar. Sedan är det väl inte alltid man ringer för så mycket man skulle behöva varje månad för att man ska få valuta för pengarna, men det brukar jämna ut sig.

Jämför

På sidan billigasteabonnemanget.se kan du jämföra mobilabonnemang och hitta det som passar dig bäst.

Läs vilka abonnemang de största operatörerna har och se vems priser som är bäst

Jämför abonnemang